Skj Joe 2010.01.20. 17:32

Szerda estére

Szia!

A mai napon olyan embertől idézek, aki igazán tudja mit jelent az amit mondott.

Fiatalkorában ügyvédként tevékenykedett és rendkívül szórakoztatónak tartotta a névtelenül közreadott gúnyversek fabrikálását. Ezek nagyrésze a lakhelyének akkori vezetőiről szólt. Egészen addig művelte ezt, míg egyszer kiderült, hogy ő áll a dolog mögött és az egyik ember, akit nyilvánosan kigúnyolt, kihívta párbajra. Habár ő nem sérült meg, az ellenfele súlyos sebet kapott, ez volt a választóvonal az életében. 

Mivel ez a huszas évei elején volt, ezért ezt a kis történetet szinte sehol nem említik meg vele kapcsolatban. Innentől kezdve mintha újjászületett volna.

Végül szerény, humoros és becsületes emberként vonult be a történelembe. Sőt sokak szerint az Egyesült Államok legjelentősebb elnöke volt.

 

" Több legyet foghatsz egyetlen csepp mézzel,

mint egy akó epével! "

 

Abraham Lincoln

az Egyesült Államok 16. elnöke

a rabszolgák felszabadítója

(1809 - 1865)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemezgeto.blog.hu/api/trackback/id/tr171688110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása