Skj Joe 2010.02.09. 08:33

Eljött a kedd is

Szevasz!

Na, akkor lássuk, hogy ma kitől veszünk kölcsön egy gondolatot.

Legyen az egy olyan olasz tudós, aki elsőként használta a csillagászatban a távcsövet. Nem ő találta fel, ő egyszerűen tökéletesítette az eredetileg holland újdonságot.

A folyamatosan végezett matematikai és fizikai kísérletei és az arról alkotott feljegyzései lettek az alapjai több későbbi, nagy felfedezésnek. Például Newton is az ő munkáságát vette alapul a kísérleteinél.

Mivel azt állította, hogy mozog a Föld, illetve, hogy az egyház által sugallt világkép, esetleg pontatlan nézeteken alapul, perbe fogták és elítélték. A halálbüntetést és a börtönt megúszta, azonban minden addigi nézetét nyilvánosan meg kellett tagadnia, írásait betiltották. Halála után kb. 100 évvel újratemették, megadva a neki járó tiszteletet, majd szépen, lassan az összes könyve lekerült az egyház tiltólistájáról.

Ennyi szöveg után jöjjön az idézet:

 

" Nem taníthatunk meg az embereknek semmit,

  mindössze segíthetünk nekik megtalálni a tudást

önmagukban. "

 

Galileo Galilei

olasz tudós

(1564 - 1642)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemezgeto.blog.hu/api/trackback/id/tr271723551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása